Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

fredag 21 november 2014

Ratos förvärvar LedilDå har Ratos slagit till och förvärvat ett nytt bolag. Delvis iallafall. Jättebra att det börjar hända saker på den fronten och hoppas det blir ett framgångsrikt köp. Det låter hur som helst intressant med ett snabbväxande, lönsamt och nischat bolag. 
"Ratos har tecknat avtal att förvärva cirka 67% av aktierna i det finska LED-optikföretaget Ledil Oy av grundarna. Köpeskillingen (enterprise value) för 100% av bolaget uppgår till 97 MEUR (cirka 900 Mkr), varav Ratos tillför cirka 50 MEUR (cirka 460 Mkr) i eget kapital.
Ledil är en globalt ledande aktör inom sekundäroptik (linser som bryter ljus från ljuskällan till önskvärd belysning) till LED-belysning. Bolaget startades 2002 och ägs idag av de två grundarna och Ledils VD. Ratos förvärvar cirka 67% av bolaget och grundarna och övriga nyckelpersoner kommer äga cirka 33%.
Bolaget har en bred portfölj av egenutvecklade produkter som säljs av egna säljare samt via agenter och distributörer i Europa, Nordamerika och Asien. Tillverkningen sker hos underleverantörer i Kina och i Finland. Produkterna används idag främst i miljöer med höga krav på belysningens prestanda, och återfinns uteslutande i kommersiella applikationer såsom bl a butiker, kontor och i gatubelysning."
Mer om ledil här: http://www.ledil.com/
Fullständig pressrelease här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar