Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

onsdag 26 november 2014

Hittar inget köpläge

Jag vet inte var jag ska lägga månadens sparande om 7000 kr. I bevakningslistan finns inget som lockar och jag är nöjd med mitt innehav på 11 procent av portföljen i Ratos och avvaktar mer positiv utveckling innan jag köper mer. Tittade lite kort på några preferensaktier men känner inte att det är min grej.

Funderade sedan på om det finns några för mig nya bolag att lägga till bevakningslistan men det är inte så att jag måste köpa något. För egen del vill jag hålla emot lite och inte sänka ribban bara för att jag har svårt att hitta köplägen. Det känns riskabelt. Bättre då att avvakta och låta pengarna ligga på kontot en månad. Kanske dyker det upp ett tillfälle under månadens gång.

Har jag inte hittat något läge innan nästa lön åker pengarna in i Spiltan Räntefond.

8 kommentarer:

 1. Kollade din portfölj. Mycket bank o finans. Jag skulle kunna köpa mer C i dagens nivå. Du kan också bredda dig till försäkring med AIG eller IAK. Eller också tar du chansen och breddar ut från finans och går på olja, gruv, industri nu när möjlighet ges.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har blivit väl mycket bank och finans. Tänkte jag skulle bredda mig och köpa något bolag inom livsmedel men de drog iväg innan jag fick läge.
   C har passerat mitt motiverade pris så jag nöjer mig med mitt lilla innehav. AIG var faktiskt ett av de bolag jag tittade på nu men jag tyckte inte att det lockade tillräckligt. Hade velat komma in lite lägre även där men jag såg att Skagen fyllde på senast i oktober. Jag avvaktar iallafall. IAK får jag titta på. ETF:er kanske kan vara intressant.

   För mig går råvaror bort helt. Vilka möjligheter inom industri tänker du på?

   Mvh DF

   Radera
  2. Industri: Alfa Laval, Sandvik, Industrivärlden, Volvo ...

   Radera
  3. Industrivärden ligger närmast tillhands för mig och då får jag Volvo och Sandvik på köpet. Lite för dyrt för mig nu bara. Ökar nog i Industrivärden om den kommer ner under 125 kr.

   Radera
 2. Vad är det som gör att du känner att preffar inte är din grej? Kikat något på Elekta? Spännande med rapport imorgon.
  Mvh vadVivill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är av flera olika orsaker. Dels har jag dålig koll och har svårt att bedöma risken i dem men de påverkas väl framförallt av inflationen och den rådande räntan men också av bolagens kreditrisker etc. De flesta har varit så populära att de håller på att slå i taket nu. Alltså återstår då framförallt en högränteprodukt som kanske ger 2-3 procentenheter bättre ränta än vad jag får i direktavkastning i stamaktierna jag äger. Då känner jag att stamaktier är mer intressant och eftersom jag strävar efter att vara fullinvesterad så känns det meningslöst att köpa preffar på kort sikt eftersom jag skulle sälja av dem om jag hittar köplägen.

   Elekta och Getinge sålde jag av efter en mindre förlust i maj och juni. Kommer inte att köpa den typen av tillväxtbolag igen eftersom de straffas så hårt vid eventuella motgångar (som vi sett det senaste året) och dessutom så avrådde Graham från den typen av bolag (med höga multiplar) så jag får väl lita på honom. ;)

   Mvh DF

   Radera
 3. Kristian Johansson27 november 2014 kl. 00:27

  Är i samma sits som dig. Inspirerad av Börspodden har jag kikat en del på Cloetta, Sas Pref och Akelius Pref. Tror dock att Cloetta kan falla en del om börsen får en lite rekyl. Så avvaktar nog där. Direktavkastningen i Preffarna lockar, men är osäker på risken.. Tror jag avvaktar köp denna månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tänker vi lika där Kristian.
   Lundaluppen gjorde faktiskt en ganska rejäl genomgång av preferensaktier i början av året som man hittar här.

   Radera