Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

måndag 10 november 2014

Avstämning oktober

Det här är ett riktigt sent avstämningsinlägg för oktober. Orsaken till att det inte blivit gjort tidigare är att jag legat inlagd på sjukhus sedan månadsskiftet och då inte haft möjlighet.

Man kan tycka att det är helt onödigt att göra en månadsavstämning eller bokslut eller vad man väljer att kalla det när man investerar på så lång sikt som jag gör. Jag gör det mest för att det är lite kul. Det känns bra att lägga in siffrorna i grafen och följa hur det går och känna att jag kommit ett litet steg närmare mitt mål. Psykologin och motivationen i det är inte att förakta. Med det sagt är det inte omöjligt att jag ändrar mig och gör kvartals- eller årsavstämningar istället från och med nästa år.

Oktober var en intressant månad med tanke på en ordentlig rekyl ned då hela årets uppgång om ca 10% raderades ut helt. En vecka senare följde en rekyl upp och börsen var tillbaka på ungefär samma nivå igen. Jag hade inga likvider när nedåtrekylen kom så jag missade några fina köplägen men det är en del av strategin att inte försöka tajma så det känns okej.

Portföljens utveckling från årsskiftet t.o.m. oktober månad var +12,47% och mitt jämförelseindex SIX30RX var upp med 9,93%.

Totalt kapital (portfölj + likvider) har ökat från 261 741 kr den 30 september till 278 716 kr den 31 oktober. Jag tillförde 7000 kr i sparande i oktober.


Topp tre innehav:
Balder +222%
Intrum Justitia +85%
Duni +40%

I portföljandel är Industrivärden, Handelsbanken och Ratos mina största innehav. Andel likvider 1,3%.

Under oktober månad utökade jag mina innehav i Industrivärden, Castellum och Ratos. Då användes också likvider förutom månadssparande.

2 kommentarer:

 1. Aj då, inte kul att du varit inlagd på sjukhus! Hoppas att allt är bra med dig nu i vilket fall som helst?
  Ja det här med månadsrapporter är ju ändå lite kul även om jag tänker precis likadant som du. Jag är långsiktig och vad som sker på en månad spelar ju inte så stor roll. Trots det, jag inspireras av det och fortsätter nog.

  Mvh
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lite sjukskrivning nu men sedan ska allt vara tillbaka till normalt hoppas jag.
   Ja varför inte liksom? Allt som ökar motivationen och känns inspirerande för en själv borde vara rätt.

   Mvh DF

   Radera