Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

onsdag 25 juni 2014

Inköp Handelsbanken


Passade på att köpa Handelsbanken idag. 30 st aktier för 313 kr/st.

Det kom en ganska läglig liten börsdipp med tanke på att sparkassan fylldes på och SHB var en av två köpvärda aktier i min bevakningslista. Det höjde mitt GAV något men jag kommer fortsätta köpa mer framöver och hoppas nå ett okej snittpris på lång sikt genom att fortsätta med "dollar cost averaging".

Gillar direktavkastningen hos SHB, P/E under 15 och det känns stabilt och ganska tråkigt. Bra motvikt till några mer livliga aktier i portföljen.

Att tänka på är övervikten mot Finans & fastighet men diversifieringen ger sig med tiden tänker jag.

2 kommentarer:

  1. SHB och Swedbank är klart mina favorit bankaktier, förutom att sektorn är favorit i helhet. Brukar tänka ibland att det räcker nästan med att äga Industrivärden, Investor samt SHB och fokusera på annat istället.

    SvaraRadera
  2. Ja varför inte?! Kanske peta in lite Lundbergs med. Tänker också så ibland. Ifall jag bara hade kört några indexfonder tex. Men det tråkiga då är att jag inte har någon annan egentlig hobby än sparandet just nu, så då blir det till att fundera på vad man ska göra istället.

    När det gäller barnsparandet kommer det bli ett sånt alternativ när kapitalet vuxit lite mer. En eller två indexfonder och sedan några stabila svenska företag. Kan nog bli bra på ca 20-års sikt.

    Vad gör sektorn till din favorit? Alltid intressant att höra andras tankar.

    SvaraRadera