Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

söndag 22 juni 2014

Vad har du för GAV?

Blev riktigt nyfiken när jag läste det här inlägget i en annan blogg. I en kommentar på inlägget skriver Sofokles att det ofta anses som "fult" att fråga någon om GAV innan han artigt frågar blogginnehavaren om han vill berätta vad han har för GAV på sina investeringar. (GAV är det genomsnittliga anskaffningsvärdet).

Vet inte om jag drar för stora växlar på det här men är det verkligen en fråga som kan vara ful att ställa? Jag kan inte hitta något riktigt skäl till att man inte vill dela med sig av det. Kan det möjligtvis vara så att det för en del är likställt med att fråga vad man har i lön? Så länge folk är nöjda berättar de gärna men de som är missnöjda håller helst tyst om det.

Eftersom jag strävar efter att skriva både om mina bra och sämre investeringar i den här bloggen så har jag nu lagt in GAV i min innehavslista. Tanken med bloggen är att jag själv ska kunna titta tillbaka och läsa om mina misstag, hur oerfaren jag var och så vidare, när jag hunnit bra mycket längre än nu. Om någon annan sedan skulle vara intresserad av mina GAV så var så god. :)

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte det är fult att ställa frågan, men förstår ifall man inte vill dela med sig av genomsnittligt anskaffningsvärde. Varför? Möjligen för att intresset att köpa kring dessa nivåer är intressant och ju fler intressenter desto mindre chans att vara först ute. Det kan vara långsökt men de va den första tanken som slog mig.

    SvaraRadera
  2. Sant! Om det är ett bolag med låg aktieomsättning så kan det spela roll. Prenumerar på Privata Affärer och har lagt märkte till att rekommendationerna för deras portfölj alltid drar upp kursen några procent när det handlar om mindre bolag. Men handlar det om Large Cap får man nog bara hoppas att inte exempelvis Fredrik Lundberg följer ens GAV och börjar tanka precis när man ska slå till. ;)

    SvaraRadera