Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

onsdag 18 juni 2014

En lite svajig start på sommaren


Nu är vi en liten bit in i de svajiga sommarmånaderna och det har varit lite som statistiken utlovar. Återstår att se om man skulle sålt i maj för att köpa i oktober igen som det gamla talesättet säger. Det känns faktiskt skönt att nästan hela portföljen nu består av riktigt långsiktiga innehav så slipper jag tänka på sånt.

Portföljen har backat lite än så länge i juni. Ibland är det trevligt när rätt aktier backar så man kan köpa mer men nu är det aktier där jag är nöjd som backat och då är det inte alltid lika roligt. Jag tror ändå att det för något gott med sig om börsen får svalna av lite.

Balder har backat nästan 6% den senaste veckan efter att Företagsskattekommittén lade ett skatteförslag som skulle göra det dyrare att bygga och det skulle även innebära en påtaglig skattehöjning för fastighetsbranschen. Två av mina andra innehav som också kan påverkas av det är Castellum och Lundbergföretagen.

Vidare har Intrum Justitia, Duni och Ratos haft en lite trist vecka medan H&M, SHB och Swedbank stått emot den allmänna nedgången bra. Jag kommer sitta still i båten ett tag framöver och bara vara allmänt nöjd med mina innehav. Alla är keepers tycker jag.

Har sneglat lite mer åt USA efter köpet av Citigroup och det är möjligt att jag gör något mer inköp på andra sidan av Atlanten ganska snart. Får se hur kurserna utvecklar sig. Det enda jag inte gillar med att gå utanför Sverige är att det innebär lite mer jobb att hålla sig uppdaterad om företagen. Sedan är det lite högre courtage, en valutaväxlingskostnad och en valutarisk dessutom men det har jag inte lagt någon vidare vikt vid än så länge.

I morgon rapporterar mitt största innehav H&M och det ska bli intressant efter den senaste tidens ganska rejält höjda riktkurser.

2 kommentarer:

 1. Din portfölj tycker jag ser riktigt spännande ut. Många kvalitetsbolag!
  Tror du gör helt rätt som sitter still i båten. Har du torrt krut är det ju heller ingen nackdel om sommarmånaderna får ner kurserna på dina favoriter.

  Själv vill jag verkligen in i främst Handelsbanken, H&M och Lundbergföretagen, men inte på nuvarande kursnivå. Var galet nära att trycka på köpknappen när H&M stod i c:a 220 kr för kanske något år sedan, ångrar mig bittert att jag inte fyrade av =(

  Kommer fortsätta att följa din intressanta blogg!

  Med vänlig hälsning
  /Vägen till Frihet
  http://vagentill-frihet.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillar bloggen och portföljen! Den börjar ta form så sakteliga. :)

  Kommer själv att tanka mer i de företag du nämner. Det är väl Handelsbanken som ligger närmast ett motiverat pris i så fall även om den ska ner en bit till. Själv ångrar jag att jag inte köpte mer där runt 220 när jag köpte större delen av mina H&M. Vi får ha tålamod och hoppas på fler tillfällen helt enkelt!

  SvaraRadera