Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

tisdag 1 juli 2014

Avstämning juni

Juni månad passerade snabbt som ögat och det har kanske att göra med att jag börjat jobba igen.

När man är föräldraledig går dagarna lite långsammare, det är fler rutiner och man hinner titta på klockan mycket oftare. På jobbet kan jag dyka ner i ett problem när jag kommer till kontoret på morgonen för att sedan titta upp när det är dags för lunch med känslan av att det bara gått 20 minuter. Tur att både jobb och barn är givande på olika sätt även om jag måste erkänna att jag saknade jobbets stimulans när jag var föräldraledig. Är ändå väldigt glad att jag hade möjligheten att gå hemma med min dotter, komma henne nära och samtidigt få pengar av alla er skattebetalare där ute. Tackar! :)

I juni fick jag min första lön sedan januari. Vilken känsla! Helt plötsligt finns det en helt annan buffert att jobba med och jag kan börja spara på riktigt igen. Passade på att höja sparandet med en tusenlapp som jag nämnt innan så nu går 5000 kr iväg till likvidkontot varje månad. Känns bra!

För att skriva om det jag egentligen skulle göra i det här inlägget så är portföljens utveckling sedan årsskiftet t.o.m. juni +10,11%. Mitt jämförelseindex SIX30RX ligger på + 7,27%. Jag tar inte bara med min kapitalförsäkring med aktier när avkastningen beräknas utan även mina likvidkonton så ju mer de växer i relativ storlek desto sämre blir totalavkastningen p.g.a. den låga räntan på likviderna.

Totalt kapital (portfölj + likvider) har ökat från till 243 804 kr den 31 maj till 246 261 den 30 juni. Avkastningen har backat något sedan maj månad men sparandet ökar kapitalet trots det. Jag borde kanske fira på något lämpligt sätt när jag når en kvarts miljon i sparande?! Det är trots en fjärdedel av vägen till mitt mål och jag har sparat seriöst i över fyra år.


Topp tre innehav just nu:
Balder +203%
Intrum Justitia +68%
Duni +40%

I portföljandel är H&M, Ratos och Handelsbanken mina största innehav.

Under månaden som gick sålde jag Getinge, köpte Citigroup som nytt innehav och fyllde på i Handelsbanken.

Det tar emot lite att fortsätta köpa nu när det pratas så mycket om hur högt värderad börsen är men samtidigt vill jag fortsätta på min linje med att köpa om pris kontra värdering är det rätta. Återstår att se om det blir några lägen i juli. Jag vill inte hamna i någon typ av timing-fälla och sitta med alldeles för mycket likvider om börsen visar sig gå bra i höst.

5 kommentarer:

 1. Imponerade utveckling i Balder, blev det några ångestkänslor vid övergången från föräldraledighet till jobb?

  Samla likvider på hög kan kännas stressigt i fall börsen fortsätter tuffa på. Det måste nog vara det svåraste momentet d.v.s att inte göra något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej inga direkta ångestkänslor faktiskt, Kände nästan tvärtom på slutet. Längtade lite tillbaka till friheten och "lugnet" på jobbet. Jämfört med att hänga med en ettåring hela dagen som självklart är fantastisk, men det blir också mycket hushållsarbete hela dagarna och för lite vuxen stimulans för min smak.

   Ja det känns nytt för mig och inte riktigt jag att bara samla likvider. Det kanske får bli lite som Vägen till Frihet skriver här under. Att göra lite både och helt enkelt. Dock kan det kanske vara bra att utmana sig själv lite och låta bli att titta på börsen alls. :) Hur gör du nu? Samlar du?

   Radera
  2. Utanför min ISK samlar/månadspar jag och inväntar köptillfälle. Visst är risken att man missar uppgångar och ingen kan veta när köpläge inträffar.

   Radera
 2. Härligt och självklart ska du fira när du når 250 kkr! Att fira delmål är alltid en god idé tycker jag.

  Det där med att samla likvider är ju alltid lite stressande, så för egen del försöker jag göra både och, dvs samla likvider till viss del men ändå vara med genom månatliga aktieinköp. Rätt eller fel vet man ju dock inte utan facit i hand :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med! Utan delmål blir resan lätt alltför lång och tråkig. Bio och middag ute med min kära sambo skulle kunna vara något. :)

   Så länge man köper i både upp- och nedgång kan den strategin inte bli så fel tror jag. Sedan är det en annan som om man inte ser någon aktie som köpvärd. Ska bli väldigt intressant att läsa alla bloggar som finns kvar om några år och faktiskt kunna sitta och läsa med facit i hand. :)

   Radera