Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

torsdag 3 juli 2014

Delmål 250 000 kr uppnått

Idag passerade mitt totala kapital, dvs det värde jag har i portföljen samt likvida medel avsatt för aktieköp, mitt första delmål som var att nå 250 000 kr. Det tog ungefär fyra år att nå dit med ett startkapital på 50 kkr.

Det är en härlig känsla. För en del människor är det inte så mycket pengar men för mig är det mycket mer än jag någonsin tidigare har sparat mig till. Innan jag började spara i aktier hade jag aldrig mer än kanske 30 000 kr på sparkontot. Visserligen tjänade jag mindre när jag var yngre men samtidigt gick det mesta jag tjänade till konsumtion. Nu har jag större inkomst, full koll på min ekonomi och en bra och hållbar sparplan vilket börjar ge effekt. Det känns riktigt kul och är dessutom väldigt motiverande.

Hur jag ska fira? Jo, jag köpte med mig en flaska champagne och lite ost hem som ska avnjutas med sambon i morgon när jag även går på semester. Två saker att fira alltså.

Såhär tänker jag mig att mina delmål för min resa till miljonen ser ut:

Delmål 250 000 kr (2014)
Delmål 500 000 kr (2017)
Delmål 750 000 kr (2019)
Mål 1 000 000 kr (2021)

Allt baserat på att jag når en snittavkastning på 10%. Vi får se hur det går. Vägen dit lär inte vara helt rak och jag förväntar mig att ställas inför mycket tuffare utmaningar än vad jag hittills varit utsatt för.

8 kommentarer:

 1. Gratulerar till delmålet och hoppas du får en skön semester.

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till uppnått delmål!
  Det gläder mig också att du tänker fira med champagne och goda ostar. Gissar på att det kommer smaka så där extra gott =) Önskar di en underbar semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hade rätt. Det var extra gott. :)
   Tack och önskar dig detsamma!

   Radera
 3. Grattis! Själv suktar jag efter 100 000 kronor, vilket jag hoppas nå i höst någon gång. Alltid svårt att komma igång.

  Ha en trevlig Semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer ihåg hur min portfölj låg och stampade länge precis under 100 kkr. Men så en vackar dag stack den iväg. Det kändes nästan som en större milstolpe än där jag är nu.

   Lycka till och trevlig semester!

   Radera
 4. Bra gjort! Jag jagar vidare då du hela tiden ligger steget före mig B-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du jagar på bra med! Det kanske blir växelvis framryckning framöver. Vem vet. :)

   Radera