Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

fredag 27 februari 2015

Gör ingenting och någonting

Ytterligare 7000 kr i månadssparande kom in på kontot den 25:e och jag har inte gjort någonting sedan dess. Är inte i närheten av att köpa eller sälja med andra ord. Att inte göra något är förstås också att göra något och i det här fallet är det att välja att sitta still i båten och observera marknaden.

När jag tittar i min bevakningslista så är det inget företag som är i närheten av de priser jag vill in på så det är inte mycket mer att göra än att parkera likviderna på kontot. Jag gillar ändå att det funkar så med bevakningslistan eftersom den fungerar som en nödventil som släpper lite på trycket när det har eldats på lite väl mycket. Ångan går inte heller förlorad utan ligger i form av likvider och väntar på nästa tillfälle till köp.

Det hade inte förvånat mig om det inte dröjer allt för länge innan vi ser en tillbakagång på börsen, men samtidigt så skulle haussen kunna fortsätta hela året ut så det är bara att åka med och se vad som händer. Osäkert läge och varningar som blandas med rekar hit och dit.

Har noterat att Vardia blev handelsstoppad en timma innan rapporten skulle släppas igår och idag gick de ut med att rapporten kommer först på måndag. Även om jag inte äger aktien så blir det intressant att se och lära av vad som händer eftersom det skrivits spaltmeter om aktien bland bloggarna.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Själv avsattes ynka 2000 kr till samma ställe, dvs Nordax sparkonto. Längtar lite tills vi kan avsätta större summor, men vi har ju bara kök och vardagsrum kvar att renover, och några altaner att bygga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se till att få allt byggt under året så är du på banan inför 2016!
   Eftersom börsen är dyr nu så hade pengarna antagligen hamnat som likvider ändå så det är väl lika bra att peta in dem i bostaden så de gör lite nytta. :)

   Radera