Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

fredag 24 oktober 2014

Ny prislista hos Avanza

När jag tittade igenom mitt konto på Avanza igår kväll för att se hur dagen hade gått såg jag att Avanza har lanserat en ny prislista.

Det mest intressanta för mig är att de har lagt ner sin Mini-sajt och istället slagit ihop den med sin vanliga sajt. Det innebär att man nu kan handla t.ex. amerikanska aktier även med Mini.

Såhär ser de nya courtageklasserna ut:Jag kör ett Bas-konto nu och kommer då att flyttas till Small. Vid mina vanliga månadsinköp om 7000 kr hamnar courtaget på 39 kr som är lägsta courtage.

Alltså skulle jag tjäna på att ändra courtageklass till Mini framöver. 7000 x 0,25% = 17,50 kr. Små summor förstås men en procentuellt stor besparing och det gillar vi.

Brytpunkten för när det lönar sig att köra Small är när man oftast handlar för 15600 kr eller mer. Eventuellt kan det finnas några andra fördelar med Small som jag inte hunnit titta på än.

Bra jobbat Avanza!

5 kommentarer:

 1. En inriktning helt i min smak, hej Mini, och hej oftare aktieköp till barnen som sparar mindre summor varje månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Nu skulle man kunna börja köpa bara några aktier i taget för barnsparande varje månad om man ville.

   Radera
 2. En mycket välkommen uppdatering av Avanza. Jag kommer köra på Mini och kommer köpa oftare i mina egna depåer men framför allt kommer jag börja köpa aktier regelbundet till mina barn som jag tidigare köpt fonder till och omplacerat 1ggr per år.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 3. Det ger möjligheter att köpa flera aktier med lägre summor dvs sprida risken. Dock i så fall blir det samma kostnad.
  Om du skulle köra en aktier för 21 000 (small = 39 kr) eller 3 aktier för 7000 kr var (mini = 42,50 kr).
  Jag tror att folk kommer att köra så och då är Avanza vinnare :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det du menar är alltså att man ska köpa Avanza? ;)

   Det är nog troligt det du säger och självklart har Avanza analyserat köpmönstret noga. Men alla vi som gör månadsinköp med lite mindre belopp som 7000 kr kommer halvera vårt courtage. Det räknar iallafall jag med att göra eftersom jag köper regelbundet på månadsbasis för det beloppet.

   Radera