Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

torsdag 9 oktober 2014

Inköp Castellum och Industrivärden


Idag blev det inköp av 70 Castellumaktier för 105,50 kronor styck. Mitt tidigare innehav i bolaget har minskat i portföljandel och började närma sig ett något meningslöst innehav. När det nu blev ett ok köpläge passade jag på att fylla på lite.

Jag ser inte att det kommer hända mycket den närmaste tiden men det är ett bra långsiktigt innehav med bra utdelningshistorik.Passade också på att utnyttja mer av mina likvida medel för att fylla på i Industrivärden. Det blev 80 aktier för 120,10 kr styck. Industrivärden är billigt och jag vill passa på att skaffa mig ett med mina mått mätt ganska stort innehav nu när det är läge. På sikt hoppas jag att Industrivärden kommer bli ett riktigt bra innehav för oss som är långsiktiga. Jag vill också fortsätta att öka andelen investmentbolag i min portfölj.

Det här med att utnyttja likvida medel är något jag kommer återkomma till i ett inlägg snart eftersom jag har ändrat min strategi något.

4 kommentarer:

 1. Fina bolag som jag tror på. Trevligt att inköpsnivåerna nu dessutom börjar bli riktigt intressanta. För egen del vill jag dock se att Castellum blir något billigare innan jag fyller på. Industrivärden känns köpvärd redan nu.

  Mvh
  /Vägen till Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller såklart med. Nivåerna börjar bli intressanta som du skriver och det blir en lite tudelad känsla när det faller. Vilken prisnivå siktar du på för Castellum?

   Mvh DF

   Radera
  2. Ingen större skillnad gentemot ditt pris. Köpte idag till kursen 104, mitt köptak ligger på max 105 så alltså inget fyndpris jag fick. Kommer vi under hundringen blir det till att fylla på igen.

   Radera
  3. Härligt! Ja vi får hoppas att det fortsätter ner en bit till innan det vänder upp. :)

   Radera