Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

fredag 14 mars 2014

Fasta utgifter och sparande

Har läst och kommenterat lite i Miljonärens inlägg om hur man ska lägga upp sitt sparande som finns här. Det fick mig att tänka på att nästa alla stora fasta utgifter vi har är gemensamma. Vi dras alla med elavtal, livsmedel, bredband/mobilabonnemang, försäkringar, kortavgifter i bank osv. Flera av de här utgifterna är sådana som man borde se över exempelvis en gång om året. Försäkringsbolag gillar tex att ta in kunder med en rabatt som långsamt avtar med åren. Elbolagen konkurrerar ganska hårt och där kommer det upp nya alternativ ganska ofta.

Vore intressant att höra andras framgångshistorier i prutning, bra rabatter och tips. Kanske borde jag sätta ihop en lista med fasta utgifter att se över årligen. Något att fundera på.

4 kommentarer:

 1. En mycket viktig punkt som man borde gå igenom ungefär som man kan göra på sitt rörliga banklån var tredje månad. Gick själv igenom en hel del vid nyår och sa upp mitt mobil abonnemang och en del andra onödiga tjänster som Viaplay, readly.

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja exakt. Det blir lätt många småtjänster mellan 69-99 kr per månad som man egentligen tycker är rätt billiga i sig. Men många bäckar små. Jag som person blir dessutom riktigt nöjd om jag bara lyckas spara säg 200 kr om året genom att förhandla istället för att ge pengarna till ett företag i onödan.

   Gissar att du gick från abonnemang till kontantkort för de flesta behöver en mobil.

   Var tredje månad låter bra. Bara en snabb genomgång av de fasta kostnaderna. Det ska jag börja med.

   Mvh DF

   Radera
  2. Vad gäller abonnemang så bytte jag till ett billigare men ska nu i dagarna helt säga upp det då jag inte använder telefonen i samma utsträckning som tidigare. Har dessutom bytt till en enkel knapptelefon (Jag säger bara batteritid!)
   Fick även hem Wifog gratis simkort i veckan.

   Mvh

   Radera
  3. Kul att du går i motsatt riktning mot alla andra. Bara att gå ut på någon hållplats så sitter alla och stirrar i sina mobiler.
   Själv hade jag inte klarat mig utan min smartphone. Är en nyhets-junkie.. Som tur är betalar jobbet min mobil.

   Radera