Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

måndag 5 januari 2015

Mina mål för 2015

Nu när år 2014 är avklarat är det dags att blicka framåt mot 2015 års mål. Förra året var ett ganska bra år för mig och värdet av mitt sparkapital slutade på 313 391 kr som är 9% över målet för 2014.

Enligt min sparplan ska jag i år nå upp till 387 112 kr för att vara noggrann, och det känns ganska realistiskt men är förstås också beroende av börsens utveckling. Mitt ökade månadssparande gör det förstås lättare.

Målet för sparandet är att stoppa in 7000 kr i månaden i antingen aktier eller parkerat på sparkontot. Om jag inte hittar något köpläge och det blir en större summa parkerad får jag se mig om efter alternativa placeringar såsom Spiltan Räntefond. Vilket inte känns så attraktivt med tanke på dagens räntenivå.

Om mina innehav delar ut samma summa som under 2014 ska jag ta emot totalt 10 191 kr i utdelning i år. Man kan förstås hoppas att ett antal av dem höjer sin utdelning något även om det också skulle kunna förekomma sänkningar. Vem vet...kanske Balder börjar dela ut något nu när man tagit klivet upp till Large Cap och allt.
En förhoppning är annars att Citigroup börjar dela ut mer pengar men enligt CEO Mike Corbat föredrar man återköp av aktier så länge som aktien handlas under "book value" (price/book är nu ca 0.8 tror jag). Så länge man dessutom bötfälls för manipulation av valutamarknaden och det eventuellt fortfarande pågår utredningar om det kan det förstås vara bra att ha lite pengar undanstoppat i kassan..

2015 kommer nog även blir ett år av sökande efter undervärderade aktier. Men det är svårt tycker jag. Var ska man börja? Det är nog tuffare bland Large Cap som jag inriktar mig mot men jag skulle möjligen kunna sträcka mig till Mid Cap. Företagen ska då bara dyka upp rakt framför näsan dessutom.

Sammanfattat ser det då ut såhär:
 • Totalt sparkapital 31 dec 2015 ska vara minst 387 112 kr
 • 7000 kr i månaden ska överföras till aktiesparandet
 • Minst 10191 kr i utdelning
 • Hitta nya bolag!

Svårare än så är det alltså inte.

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Roligt att du har kommit igång på riktigt med dina sparmål.
  Jag kommer följa dig framöver.

  Önskar dig all lycka.
  /Familjen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Familjen,
   Ja det verkar som att jag börjar få lite ordning och reda på sparandet nu.

   Tack! Önskar även dig all lycka.
   Mvh DF

   Radera