Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

söndag 21 september 2014

Lugnt på köpfronten men mycket annat

Det var längesedan jag skrev något här så jag tänkte nämna några ord om vad som händer just nu.

När det gäller aktierna så har jag tappat sugen lite. Det mesta ser dyrt ut och jag kommer antagligen att fortsätta med att lägga månadssparandet på hög i likvidkontot. Vilket faktiskt är ganska tråkigt men det är även ett litet test av disciplinen. Någon dag i framtiden kommer det förhoppningsvis kännas riktigt trevligt att jag tog det beslutet vid den här tidpunkten och jag har då en ganska bra summa att spendera på lågt värderade företag.

Den 26 september kommer Ratosbolaget Inwido att noteras på börsen. Hoppas givetvis att det går riktigt bra och att det ger Ratos nya möjligheter till intressanta affärer framöver. Aktien har tappat en del den senaste tiden och det behövs en hel del positiva nyheter för att förändra den negativa synen som råder nu. Jag ligger på minus i Ratos men kommer att behålla de aktier jag har och hoppas att vd Susanna Campbell styr skutan på rätt kurs. Det får ta den tid det tar.

Vidare vill jag lägga mer krut på att lära mig analysera bolag ordentligt. Kommer lägga lite tid på att hitta bra litteratur och andra källor att lära ifrån. Sedan kommer säkert Graham finnas där som grund till det hela. Tips på litteratur och annat mottages tacksamt.

Något som stjäl lite tid för tillfället är husletande. Jag och min sambo har bestämt oss för att köpa villa och det är en hel del att sätta sig in i även där. Tur att hon jobbat i branschen och har mycket mer kunskap än vad jag har. Målet är att kunna fortsätta med sparandet på den nivå det ligger på nu även efter husköp. Men vi får väl se. Hoppas att få bra betalt för bostadsrätten vi bor i nu. Då bör det lösa sig.

4 kommentarer:

 1. Det är väl bra att ni har lite annat som tar fokus ifrån börsen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant Per! Bra att fokusera på annat när börsen blivit "tråkig". :)

   Radera
 2. Instämmer med Per, det är bra att ha annat som tar fokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då fortsätter jag att fokusera på annat ett tag till. :)

   Radera