Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

tisdag 28 april 2015

Stiltje i portföljen men action i portföljbolagen

I dessa tider med brist på transaktioner i portföljen händer det desto mer i portföljbolagen.

Först nyheten att Fredrik Lundberg skickar ut Anders Nyrén med huvudet före och själv tar över ordförandeposten i Industrivärden. Det verkar till slut ha blivit lite mycket med turerna kring affärsflyg och jakt inom SCA och Nyrén var den som hade godkänt bland andra Sverker Martin-Löfs resor vad jag har förstått det som. Låter som en sund utveckling om det blivit väl mycket kompisanda och vidlyftigt leverne bland tjänstemännen i toppen. Ska bli intressant att se vad det här innebär för Industrivärden framöver.

Dagens nyhet är att Ratos säljer Nordic Cinema Group till Bridgepoint. SF Bio blir alltså brittiskt om köpet går igenom. Det bästa med den nyheten är att försäljningen innebär en årlig genomsnittlig avkastning om ca 42%. Känns ju bra när Ratos nya mål är en IRR på 15-20% pga rådande marknad. Bra jobbat Susanna! Hoppas de 4 miljarderna i kassan kommer till god användning framöver.

Nu verkar det även som att Ratos påbörjat en process att göra sig av med resterande aktier i Inwido. Verkar bli en god affär även det. Utmaningen blir att hitta nya bolag att köpa framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar