Om mig      Mål      Strategi      Regler      Portfölj      Utdelning

Mål

Så vilket mål har jag satt för min första resa? 

Jag har i dagsläget inte, som många andra, en plan för att sluta jobba och flytta utomlands. Vilket säkert hade varit underbart.

Mitt första mål är helt enkelt att spara ihop till en aktieportfölj värd en miljon. Jag vill se att jag kan, hur lång tid det tar och lära mig mycket på vägen. Målet är att göra det på tio år. Vad som händer efter det vet jag inte. Kanske kommer jag använda utdelningen till att betala familjens semestrar framöver och för att förgylla vardagen. Jag känner inte heller någon stress utan lever gott undertiden men väljer bort onödig konsumtion.

Mest troligt är att miljonen blir en grundplåt för fortsatt investerande eftersom jag vid den tiden hunnit lära mig mycket mer och jag kan tänka mig att intresset för investeringar är ännu större då. På något sätt ska det iallafall njutas mer än genom att bara titta på de sex siffrorna på skärmen.

Min nuvarande plan/prognos ser ut såhär:

Lite delmål att fira:

Delmål 250 000 kr (2014) - Uppnått den 3 juli 2014
Delmål 500 000 kr (2017)
Delmål 750 000 kr (2018)
Mål 1 000 000 kr (2020)


I diagrammet nedanför kan man se hur det har gått hittills; månad för månad. Jag har ingen månadsstatistik för 2010-2012 så där har jag bara lagt in det totala värdet den sista december varje år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar